Trebuie să înţeleagă că nu avem locuri unde să îi ducem”

Situaţia dificilă din spitale generată de valul patru al pandemiei de COVID-19 putea fi prevenită dacă se respectau măsurile de protecţie şi dacă populaţia se vaccina, este de părere dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Ieri, la secţia de Terapie intensivă a SJU erau internaţi 10 pacienţi şi niciun loc liber.

Dr. Tudor Năstăsescu ne-a spus că unii pacienţi infectaţi SARS-CoV-2 şi internaţi la SJU au solicitat să fie vaccinaţi. Tardiv, evident!

„Degeaba te vaccinezi acum, că nu mai faci anticorpi. Treaba este tardivă, lumea nu trebuie să se mai mire, ci să îşi asume. Cei care nu au vrut vaccin, să îşi asume. Eu nu zic că o să meargă perfect cu vaccin, dar altă soluţie nu văd. În caz contrar, să îşi asume, să nu mai aud că a murit mămica sau că mor nu ştiu câţi pe lună. Trebuie să înţeleagă că nu avem locuri unde să îi ducem. Spitalul din Tulcea nu este nici mai bun, nici mai rău decât altele din ţară”, ne-a declarat dr. Tudor Năstăsescu.

Principalele recomandări ale dr. Năstăsescu către populaţie în contextul actual pandemiei sunt vaccinarea şi evitarea participării la evenimente.

„Mesajul meu este să se vaccineze. În acest moment este cel mai bine ca oamenii să stea acasă şi să nu se mai ducă la nunţi, botezuri, cumetrii”, a transmis dr. Tudor Năstăsescu.

Potrivit managerului, ieri la ATI mai erau libere două paturi, iar pe Secţia de Boli Infecţioase în jur de 20.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.