„Mi-aş dori să dispară vechea sintagmă că iarna a venit prea repede”

Sezonul de iarnă începe oficial la data de 1 decembrie, iar autorităţile judeţene şi naţionale dau asigurări că sunt pre-gătite cu utilaje şi materiale destinate deszăpezirii.

De altfel, în cadrul unei videoconferinţe ce a avut loc săptămâna trecută, premierul interimar Florin Cîţu le-a cerut prefecţilor  să se apuce „serios” de pregătirea pentru sezonul rece, adăugând că nu doreşte să existe sincope la livrarea agentului termic şi nici probleme în privinţa transportului rutier.

Reţeaua de drumuri naţionale aferente judeţului Tulcea are o lungime de 319,04 km, pe care vor fi  montate panouri de parazăpezi.

„Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) a încheiat contracte pentru sezonul rece privind deszăpezirea şi amplasarea parazăpezilor. Pentru drumurile naţionale DRDP a încheiat contract cu SC AGRO TRANS NMI SRL Giurgiu în valoare de 3,3 milioane de lei, valabil până la 30 ianuarie 2022. Contractul cadru se poate modifica prin contracte subsecvente de servicii şi se pot prelungi în funcţie de condiţiile meteo”, ne-a declarat prefectul judeţului, Nicolae Topoleanu.

În ceea ce priveşte drumurile comunale, majoritatea unităţilor administrativ teritoriale dispun de utilaje proprii de deszăpezire, spune prefectul.

„Din comunicările primite de la DRDP şi CJ rezultă că suntem pregătiţi de iarnă. Instituţiile au confirmat că există stocuri de material antiderapant, de sare, clorură şi motorină. În urmă cu două săptămâni am făcut o vizită pe teren la depozitul de sare şi material antiderapant din cadrul DRDP. În fiecare lună voi trece pe la ei, având în vedere că schimbările climatice sunt dese, ca să nu doarmă în bocanci. Mi-aş dori să dispară vechea sintagmă că iarna a venit prea repede şi ne-a prins pe nepregătite”, a precizat prefectul  Nicolae Topoleanu.

Pentru drumurile judeţene, Consiliul Judeţean Tulcea a încheiat contract cu Mega Edil SRL Buzău pentru perioada 2019-2022.

Societatea va acţiona pe timp de iarnă în judeţ cu un nu-măr minim de 12 utilaje pe zonă, câte 6 utilaje pentru fiecare district.

Reţeaua de drumuri publice judeţene din judeţul Tulcea este constituită dintr-un număr de 29 drumuri judeţene, având o lungime totală de 627,39 km.

În municipiul Tulcea, operatorul economic ce va asigura serviciul de deszăpezire este SC Servicii Publice SA, unde sunt pregătite utilaje, materiale şi lucrători.