Anastasia Ganea şi Eduard Bumbac, sportivi legitimaţi la clubul Aqua Vita Delta Tulcea, au reuşit să urce pe podium la cea de-a doua ediţie a Cupei Barracuda, care s-a desfăşurat la Câmpina, în perioada 29-30 octombrie.

Clubul tulcean a participat în cadrul acestei competiţii cu şase sportivi. La Cupa Barracuda s-au înscris în competiţie peste 300 de sportivi de la 21 de cluburi din ţară.

Astfel, sportiva Anastasia Ganea a obţinut locul al II-lea în cadrul probelor 200 mixt, 200 bras, 200 spate şi 400 liber, la categoria de vârstă 2005.

Eduard Bumbac, elev la Şcoala Gimnazială „Constantin Găvenea” din Tulcea, a reuşit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului la proba 100 m spate, la categoria de vârstă 2009.

„Concursul s-a desfăşurat pe două zile. În prima zi au concurat copiii de la grupele de vârstă 2010-2014, iar în cea de-a doua zi cei de la categoria 2009 până la seniori. Eduard practică înotul de la vârsta de 6 ani. Încă de atunci este obişnuit cu podiumurile. Este un copil foarte bun şi talentat. La orice competiţie participă reuşeşte să urce pe podium. Şi Anastasia practică înotul tot de la vârsta de 6 ani. Ea practică totodată şi triatlonul, participă şi în cadrul acestor competiţii. În prezent nu mai sunt competiţii de triatlon şi din acest motiv am luat-o la acest concurs de înot. Este o sportivă bună, care  vine de plăcere la antrenament. Uitându-mă pe lista de start mă aşteptam să urcăm pe podium. A fost o competiţie foarte strânsă cu diferenţele de câteva sutimi între sportivii care au urcat pe podium. Nu au fost diferenţe mari între locul I, II şi III. Sunt foarte mulţumit de rezultatele copiilor”, ne-a declarat antrenorul secţiei de înot a clubului Aqua Vita Delta Tulcea, Alex Ivanov.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.