Rata de vaccinare a profesorilor devine criteriu pentru redeschiderea fizică a şcolilor. Un număr de 18 şcoli din judeţul Tulcea cu rata de vaccinare sub 60% nu se deschid astăzi din cauza ratei mici de vaccinare anti-Covid a personalului – profesori şi angajaţi. Datele publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean pe 5 noiembrie arată că în  61 de şcoli rata de vaccinare a personalului era de peste 60%.  În aceste unităţi de învăţământ elevii vor începe astăzi cursurile în sistem online.

Cursurile cu prezenţă fizică sunt permise doar în şcolile şi grădiniţele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului este de cel puţin 60%, a anunţat vineri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Şcoala Postliceală „Sfântul Luca” şi Şcoala Gimnazială Slava Cercheză au procentul de vaccinare de 100%.  Unităţile de învăţământ conexe, Palatul Copiilor Tulcea, Clubul Sportiv Şcolar Tulcea, Clubul Copiilor Măcin, Centrul de Excelenţă Tulcea au rata de vaccinare de peste 80%.

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul personalului din sistemul de educaţie din Tulcea era în data de 5 noiembrie de 71,11%.

Cea mai mare rată de vaccinare din judeţ este de 100% la Şcoala Gimnazială Slava Cercheză şi la Şcoala Postliceală Sanitară „Sfântu Luca”, de altfel singurele unităţi de învăţământ în care tot personalul este vaccinat.

Procente mari de vaccinare se înregistrează şi la Şcoala Gimnazială Beştepe – 92,86%.

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” are o rată de vaccinare de 90,38%, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – 81,36%.

La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare se înregis-trează la Şcoala Gimnazială Maliuc – 23,33%, urmată de Şcoala Gimnazială Carcaliu cu 25%.

În procent de 100% este vaccinat şi personalul Casei Corpului Didactic Tulcea.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Tulcea are o rată de vaccinare de 61,54%. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a informat că 89,47% din personalul acestei instituţii este imunizat.

Excepţia de la regula anunţată de Sorin Cîmpeanu este că, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectaţi sau unde sunt probleme de infrastructură, şcoala poate face cerere pentru ore online chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

Toate aceste măsuri urmau să fie  incluse într-un ordin semnat de miniştrii Educaţiei şi al Sănătăţii. Ordinul urma să fie  trimis vineri la Monitorul Oficial, astfel încât fiecare grădiniţă şi şcoală să ia decizia cum reia orele.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.