Reintroducerea voucherelor de vacanţă şi promovarea turismului românesc sunt principalele măsuri care ar trebui să fie introduse în programul viitoarei coaliţii de guvernare, susţine Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Turism Delta Dunării (APTDD).

Aceste măsuri dar şi finalizarea Legii turismului, fiscalizarea tips-ului începând cu 1 ianuarie 2022 şi impozitarea cu 10% din 1 ianuarie 2023 sunt incluse în setul elaborat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

„O măsură concretă este reintroducerea tichetelor de vacanţă. Chiar şi în pandemie, dacă noi aveam tichetele de vacanţă active, anul 2021 ar fi fost cel mai bun an. O familie ar beneficia de circa 650-700 de euro, care înseamnă jumătate din banii alocaţi concediului şi banii ar rămâne în ţară. Eu cred că la ora actuală România oferă servicii turistice de foarte bună calitate. Sperăm într-o guvernare eficientă, mai puţin vocală şi mai transparentă. Impozitarea tips-ului este o variantă bună, dar cred că va ridica o altă problemă legată de hârtii”, ne-a declarat Daniel Iluşcă.

Preşedintele APTDD spune că statul ar trebui să aloce fonduri şi pentru  promovarea turismului.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.