Muzeul de Artă Tulcea a găzduit, vinerea trecută, festivitatea de premiere a expoziţiei-concurs Bienala internaţională de pictură „Alexandru Ciucurencu” 2021. Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul celei de-a doua ediţii a expoziţiei-concurs a fost de 10.000 lei. La ediţia din acest an a fost un record de înscrieri în concurs, pe simezele Muzeului de Artă din municipiu fiind expuse 109 lucrări selectate.

„În concurs au fost înscrise 254 de lucrări a 159 de artişti din România şi Republica Moldova.  Dintre acestea au fost selectate 110, iar în final au fost expuse 109 lucrări”, a declarat în timpul festivităţii de premiere reprezentatul Muzeului de Artă Tulcea, Daniel Iacoblev-Barău.

Premiul I a fost obţinut de Maxim Romaniuc din Republica Moldova pentru lucrarea „Autoportret. Mai”. Cel de-al II-lea loc a fost obţinut de Marilena Murariu, din  Bucureşti, pentru lucrarea „Între ape”. Premiul al III-lea a fost câştigat de Marinella Dumitrescu, din Bucureşti, pentru lucrarea „Nisipuri mişcătoare”.

Cele trei menţiuni au fost obţinute de: Anca Caba, din Constanţa, pentru lucrarea „Poiana mărului”; Cristian Porumb, din Cluj, pentru lucrarea „Interior” şi George Adrian Cojocaru, din Iaşi, pentru lucrarea „Lookdown”.

Premiul special al organizatorilor a fost acordat Eugeniei Botezatu, din Constanţa, pentru lucrarea „Grădină pe plajă 16″.

Premiul special al juriului a fost acordat Veronicăi Oancea, din Tulcea, pentru lucrarea „Setci pe mal”. Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.