Voluntari şi consilieri locali alături de primarul Ştefan Ilie au plantat ieri în zona Satului Pescăresc 500 de arbori din diverse specii. Printre consilierii locali prezenţi la acţiune au fost Lavinia Vizauer, Anca Suhov, Cristian Porneală şi Octavian Motoc.

„Începând de astăzi, la Satul Pescăresc vor prinde rădăcini 500 de arbori. Fiind nevoiţi să ţinem cont de recomandările specialiştilor silvicultori, acţiunea a fost organizată din scurt, motiv pentru care nu am putut conta pe o prezenţă numeroasă a voluntarilor. Sunt convins că mulţi tulceni ar fi vrut să participe (în primăvară au fost peste 100 de voluntari), însă cei mai mulţi au fost prinşi în activităţi cotidiene, fiind la şcoală sau la locul de muncă. M-a bucurat prezenţa unor consilieri locali care şi-au rupt din timpul lor pentru a participa la acţiunea de plantare de la Satul Pescăresc.  Le mulţumesc voluntarilor, personalului de la Servicii Publice, membrilor Ansamblului Baladele Deltei şi consilierilor locali care au răspuns apelului nostru”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Este vorba de arbori din specia  salcâm, tei, paltin de câmp, stejar.

În primăvara acestui an, la iniţiativa Cercetaşilor, cu sprijinul Direcţiei Silvice şi al ARBDD, s-au plantat 100 de sălcii la Lacul Zaghen.

De altfel, zona Zaghen se află în atenţia autorităţilor locale, care în colaborare cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 propune realizarea, în vecinătatea polderului, a unui canal olimpic acreditat internaţional, a cărui construcţie va fi bazată pe tehnologie prietenoasă cu mediul înconjurător.