Iulian Serghei şi Robert Gavrilă, legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Danubiu, sunt cei mai buni canotori din Tulcea, după cum arată clasamentul Galei Sportului Tulcean pe anul 2021. Cei doi sportivi, antrenaţi de Nicoleta Tertiş, participă la competiţii în echipă, dar şi individual. Ambii sunt elevi ai Liceului „Ion Creangă”, din municipiu, însă frecventează cursurile la un liceu din Piteşti, acolo unde se află în cantonament cea mai mare parte a anului. Atât Iulian, cât şi Robert sunt componenţi ai Lotului Naţional de kaiac-canoe.

Iulian Serghei are 16 ani, s-a născut în Sarichioi, şi spune că pentru a obţine performanţă este nevoie de răbdare, ambiţie de fier, seriozitate şi dedicare.

„În vara anului 2017 am fost selectat de antrenoarea Nicoleta Tertiş, am mers în prima săptămână de probă şi chiar de atunci m-am îndrăgostit de acest sport. Mă pregătesc făcând antrenamente intense atât pe apa, cât şi pe uscat. Consider că am reuşit să ating performanţa punând accent pe răbdare, ambiţia de fier, seriozitate şi dedicare. Principalul meu atu este că înţeleg şi pun în practică repede ce mi se  explică”,  ne spune Iulian Serghei.

Robert Gavrilă are 16 ani, s-a născut la Tulcea, dar a copilărit în Dunăvăţul de Jos. Face kaiac-canoe de trei ani şi a ajuns să facă acest sport cu ajutorul unui prieten.

„Am început practicarea acestui sport printr-un prieten. Voiam să mă apuc de mult de kaiac-canoe, dar nu cunoşteam pe nimeni. Într-o zi, un prieten m-a chemat să văd cum se desfăşoară antrenamentele, mi-a plăcut şi am decis că este ceea ce trebuie pentru mine”, îşi aminteşte Robert.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.