Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a solicitat Companiei  Naţionale de Investiţii să urgenteze emiterea ordinului de începere a lucrărilor la noua sală polivalentă, care se va realiza  la standarde europene.

„Am fost la Compania Naţională de Investiţii, iar ordinul de începere a lucrării se va da într-o săptămână. Le-am spus să se grăbească pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenii contractuali. În momentul de faţă, Consiliul Judeţean mai are în sarcină doar utilităţile, restul de componente privind execuţia cade în sarcina CNI, care la sfârşit ne-o predă nouă”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 120 de milioane de lei (cu TVA).

Conform proiectului, este vorba despre construcţia unei săli de sport cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Noua construcţie va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spaţiile pentru spectatori, cât şi vestiarele şi spaţiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc. Amprenta la sol va fi de 4.750 mp.

Sala va avea un teren principal de evoluţie – în mijlocul clădirii, la cotă O – înconjurat de tribune pentru spectatori – şi un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de 2 metri la terenul de antrenament şi de 3 metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară şi pentru restul disciplinelor ce au suprafeţe de evoluţie mai mici.

Această nouă incintă va avea spaţii pentru antrenament (săli de forţă, săli de aruncări), însoţite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferinţe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.

Investiţia aduce îmbunătăţiri majore ce pot da impulsul necesar pentru creşterea numărului de cluburi sportive şi de sportivi afiliaţi acestora. Existenţa unei a doua săli pentru antrenamente disponibilă în regim neîntrerupt face ca în clădire să se poată desfăşura simultan două activităţi sportive distincte.

De asemenea, activităţile cu public (sportive şi non sportive) vor beneficia de toate avantajele noilor facilităţi: capacitatea semnificativ mai mare, nivelul dotărilor. Clădirea nu impune limitări în privinţa varietăţii şi numărului de activităţi ce s-ar putea desfăşura aici.

Prezenţa sălii de antrenament permite cluburilor sportive să-şi desfăşoare programului normal de antrenament, ceea ce ar favoriza desfăşurarea simultană şi a evenimentelor non – sportive.