Opt dintre proiectele transfrontaliere derulate la nivelul judeţului Tulcea pe programul România-Ucraina sunt prelungite, unul a fost suspendat, iar altul întâmpină dificultăţi în derularea achiziţiilor, potrivit unei situaţii transmise de Biro-ul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava.

„Extinderile şi/sau suspendările solicitate de proiecte nu sunt de data recentă, efect al contextului actual din Ucraina”, se arată în adresa transmisă de (BRCT) Suceava la solicitarea ziarului Delta.

În total, la nivel de judeţ se află în derulare 10 proiecte transfrontaliere de aproape 14 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Opt dintre acestea au termen de finalizare anul 2022, iar două dintre investiţii sunt programate a se încheia în anul 2023.

„Festivalul era programat, dar cu câteva zile înainte de a ajunge acolo s-a stopat orice acţiune culturală la ei din cauza pandemiei. Din cauza acelor două zile am ajuns să prelungim proiectul. Este forţă majoră, iar cei care se ocupă de proiect poate se gândesc că s-ar putea să îi încorporeze dacă se ajunge la război. Ei evită să vorbească de acest lucru pentru că pur şi simplu le este frică să se gândească că poate începe un război. Trebuia să terminăm pe 26 februarie, dar am înaintat un act adiţional care se află la semnat la minister prin care proiectul se va prelungi cu încă şase luni. Este a doua prelungire. În caz de forţă majoră se poate încheia proiectul şi fără această activitate, mai ales că avem un singur festival, în rest am făcut tot”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei 4D, Octavian Motoc.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.