Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Tulcea va solicita Primăriei crearea unor noi sensuri giratorii care să permită manevra de întoarcere a camioanelor implicate în probele de traseu. Unul dintre acestea ar putea fi creat la intersecţia străzii Livezilor cu Isaccei.

Potrivit şefului SPCRPCIV Tulcea, Tiberiu Nan, în prezent există probleme la examinarea din cadrul  probei practice la categoria C şi CE din cauza numărului mic de străzi disponibile şi a infrastructurii rutiere spre ieşirea din localitate.

„Problemele pe care le avem se referă la examinarea la proba practică la categoria C şi CE, camion şi camion cu remorcă, pentru că sunt foarte puţine străzi disponibile. Am încercat să ieşim în afara localităţii, dar infrastructura rutieră nu ne permite manevra de întoarcere. Spre exemplu, dacă ies spre Somova singura posibilitate unde pot să întorc legal un camion este în zona pieţei din localitate, care este laterală drumului public. Un candidat trebuie examinat 50 de minute şi trebuie să te încadrezi în timp. Aceasta este şi problema transportatorilor auto. Dacă vine un camion cu marfă din afara oraşului şi greşeşte drumul şi iese la sensul giratoriu de la Dedeman nu prea are unde să întoarcă. Vreau să înaintez un material către administratorul drumului pentru a încerca să creeze nişte sensuri giratorii. Unul s-ar impune la intersecţia cu strada Livezilor, pentru că este spaţiu suficient. Este foarte greu să ieşi de pe Livezilor în stânga, către centrul oraşului şi să traversezi patru benzi de circulaţie pentru cei care locuiesc acolo”, ne-a declarat Tiberiu Nan, şeful SPCRPCIV Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.