Circa 70 de persoane, în mare parte mame şi copii refugiaţi din Ucraina şi-au găsit adăpost în Sarichioi, comunitatea ruşilor lipo-veni din localitate oferindu-le ajutor şi susţinere.

În timp ce unele persoane se află în tranzit, altele nu au unde să plece mai departe, iar autorităţile le sprijină atât cu produse alimentare cât şi cu acomodarea în noul mediu de viaţă.

„Avem 70 de persoane, în mare parte mame şi copii, plus doi bărbaţi, unul fiind împreună cu familia sa cu 5 copii. Mai sunt şi 2-3 bunici. Au început să vină de 4-5 zile şi sunt cazaţi la trei pensiuni. Avem două persoane fizice care au primit familii şi încă 9 oameni în sediul Comunităţii Ruşilor – Lipoveni. Unii sunt în tranzit şi încearcă să plece, iar alţii speră să se termine războiul şi să se întoarcă. Sunt şi cazuri care nu au unde să plece. Joi spre vineri am primit la sediul comunităţii două mame cu patru copii şi mai aşteptăm încă trei persoane, care nu prea au unde să plece. Mai avem o listă de persoane fizice care sunt dispuse să primească familii. În principal sunt interesaţi de localităţi precum Sarichioi, pentru că ne putem înţelege, şi s-au mai dus pe la Carcaliu şi Slava. Dacă se duc la magazin se pot înţelege. Aceştia au fost direcţionaţi de persoane din Tulcea care ne cunosc”, ne-a declarat, ieri, primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.