l Primăria Tulcea scoate la licitaţie modernizarea a peste 20 de kilometri de străzi 

Reabilitarea a peste 20 de kilometri de străzi din municipiu va fi scoasă astăzi la licitaţie de Primăria Tulcea, potrivit viceprimarului George Şinghi. Este vorba de străzi cuprinse în cadrul a două pachete de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare.

 „Vineri vor fi scoase la licitaţie pachetele de străzi pentru zona Vest şi Est. Au fost proceduri mai mari, pentru că nu sunt sume mari şi am avut de parcurs şi alte etape”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Primăria Tulcea va atribui luna aceasta şi contractul de finanţare pentru reabilitarea străzilor Babadag, Isaccei, Eternităţii şi Mahmudiei, pe un total de 7 km.

Acestea sunt cuprinse într-un proiect iniţiat de Primăria Tulcea care vizează achiziţia a 20 de autobuze electrice, a 25 de staţii de încărcare, reabilitarea celor patru străzi şi înfiinţarea a zece staţii de călători şi reabilitarea altor 19.

 „Acum sunt în evaluare străzile Isaccei, Babadag, Eternităţii, Mahmudiei şi depoul STP cuprinse în partea de infrastructură în proiectul privind autobuzele electrice. Luna aceasta vom atribui contractul. Oferta a fost depusă de o asociere formată din şapte firme”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Potrivit viceprimarului, în prezent se află în evaluare şi vor fi atribuite luna aceasta contractele de finanţare privind proiectele de eficientizare energetică  pentru Liceul „Henri Coandă” şi sediul Primăriei Tulcea.

Cele două pachete de străzi care vor fi scoase la licitaţie cuprind zona Vest, pe o suprafaţă de 10.126 metri. Este vorba de străzile: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertăţii, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oiţelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunişului, Războieni, C. A. Rosetti.

Un alt pachet presupune reabilitarea sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare pe trasee auto în suprafaţă de 11.955 metri. Străzile cuprinse în proiect sunt: Alexandru cel Bun, I.L. Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii – Tronson 1, Păcii – Tronson 2, Plugarilor (tronson).