Primăria Tulcea lucrează la un nou regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă pe raza municipiului, după ce ieri consilierii locali au votat, cu 12 voturi pentru, revocarea hotărârii ce a fost adoptată în luna decembrie a anului trecut.

„Orice eroare ar fi avut regulamentul, putea fi corectată prin modificarea hotărârii. A fost cu rea credinţă pentru că s-a dorit să ni se blocheze un lucru. Oamenii trebuie să ştie că vechiul regulament prevedea tot o licitaţie, dar nu s-a ţinut niciodată. S-a dat pe principiul primul venit, primul servit. Acest lucru înseamnă că foarte mulţi care nu au locuri de parcare au fost nedreptăţiţi, nu au putut să liciteze pentru a avea un loc de parcare”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Potrivit primarului Ştefan Ilie, noul regulament va fi pus în dezbatere publică pentru 30 de zile, timp  în care cetăţenii se vor putea familiariza cu aplicaţia destinată licitaţiei atribuirii parcărilor rezidenţiale.

„Pentru a evita o confuzie, noi în perioada următoare vom da drumul la aplicaţie pentru a arăta cum se va licita, cum se vor putea atribui locurile şi vom pune din nou în dezbatere publică regulamentul modificând acele erori. Vom trimite proiectul şi Prefecturii, deşi l-am trimis şi data trecută. Erorile nu necesitau atacul în instanţă. În perioada de 30 de zile a dezbaterii publice, avem timp să învăţăm oamenii cum se va licita, urmând ca apoi să dăm hotărârea şi să o aplicăm direct. Sperăm ca de data asta să nu o mai atace în instanţă, căci de fapt acest lucru s-a întâmplat ca urmare a presiunii celor care au mai multe locuri de parcare”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Pe data de 21 februarie 2022, Prefectura Tulcea a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care a solicitat anularea Hotărârii nr. 387 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă pe raza municipiului Tulcea, adoptată de Consiliul Local al municipiului Tulcea în şedinţa extraordinară din data de 29 decembrie 2021, motivat de faptul că aceasta a fost adoptată cu încălcarea legii.