Zeci de copii şi adulţi au fost prezenţi ieri în Piaţa Civică, de Ziua Poliţiei Române, acolo unde s-au familiarizat cu activitatea poliţiştilor tulceni care le-au prezentat diverse ateliere precum laboratorul criminalistic şi modalităţile de folosire a trusei criminalistice. Totodată, la activitate a fost prezentat şi un echipaj canin, cu un câine poliţist, dar şi laboratorul pentru educaţie rutieră. Preşcolarii şi şcolarii au avut parte de o serie de jocuri interactive şi concursuri ce s-au finalizat cu acordarea de premii.

Agent şef principal de poliţie Dumitru Neagu, din cadrul Serviciului de Criminalistică, a prezentat copiilor trusele de criminalistică şi le-a luat amprentele.

„Am prezentat trusele de criminalistică cu care lucrăm noi. Avem o trusă clasică de prelevare a urmelor biologice, traseologice, papilare sau de altă natură. Mai avem o trusă de măsurare a gazelor toxice, a elementelor chimice, o trusă de prelevare a urmelor de paşi şi laboratorul cu care mergem la faţa locului. Copiii sunt foarte interesaţi de prelevarea urmelor”, a precizat Dumitru Neagu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.