De luna viitoare, tulcenii vor avea voie să facă baie în lacul Ciuperca, un angajat al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP), cu atestat profesional,  fiind cel care va asigura serviciul de salvamar.

„Sezonul de scăldat se va deschide la 1 iunie şi va dura până la 15 septembrie. În momentul de faţă, plaja şi zona de scăldat sunt în monitorizare la Direcţia de Sănătate Publică, periodic luându-se probe de apă şi nisip. Salvamarul este angajat al DIAP (muncitor calificat) cu Atestat profesional de Salvamar. Acesta a fost trimis la Tuzla pentru a urma cursurile de calificare LifeSaving România – Asociaţia Profesională a Salvamarilor”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

În ceea ce priveşte plaja, aceasta a fost igienizată, iar şezlongurile sunt pregătite.

„Apa lacului Ciuperca se reîmprospătează prin încărcări şi goliri succesive o dată la două zile, la care se adaugă punerea în funcţiune a aeratoarelor, în număr de trei bucăţi. Operaţiunile se vor desfăşura până la deschiderea sezonului de scăldat, astfel încât apa să se menţină în condiţii bune pentru îmbăiere”, precizează reprezentanţii Primăriei Tulcea.

La sfârşitul lunii mai, tulcenii vor avea liber şi la plimbări cu hidrobiciclete pe lacul Ciuperca, activitate contra cost  asigurată de societatea Motor House Start – Up SRL, în urma unei asocieri cu DIAP.

„Hidrobicicletele vor putea fi închiriate pe la sfârşitul lunii mai la un preţ de 30 de lei pentru 30 de minute şi 50 de lei pe oră. Anul trecut, activitatea a fost una de probă, iar tulcenii au ales să se plimbe cu bicicleta nautică care este una foarte uşoară şi presupune un efort minim”, ne-a declarat Silviu Anastase, manager societatea Motor House Start – Up S.R.L.

În prezent au fost puse în funcţiune bărcile cu vâsle, aflate în administrarea DIAP, pentru care doritorii trebuie să plătească o taxă de 10 lei pe oră.

Pentru cei care preferă lebedele-biciclete, achiziţionate de Primăria Tulcea în cadrul unui proiect cu fonduri nerambursabile, plimbările pe lac se pot face în mod gratuit.

Societatea Motor House Start – Up S.R.L asigură pe perioada asocierii un număr de 15 biciclete pe apă, waterbike, dar şi coordonarea şi administrarea activităţii de închiriere a acestora, prin asigurarea de personal, logistică, pază şi asistenţă pe apă.

Din veniturile rezultate din activitatea de închiriere a bicicletelor pe apă, DIAP va avea o cotă de 5 % din veniturile înregistrate lunar, iar Motor House Start – Up S.R.L va avea o cotă de 95 % din veniturile înregistrate lunar, din care va achita şi cheltuielile cu personalul specializat, cu paza, cu infrastructura necesară, creanţele fiscale etc.