În ultimii doi ani, pe raza judeţului Tulcea s-a menţinut procentul de 5% al turiştilor care ajung victime ale cazurilor de infracţiuni de tâlhărie şi furt. În prezent procentul este în uşoară scădere şi nu se preconizează o creştere, spune şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea, comisar şef Daniel Grădinaru.

În general, cei care au furat bunuri ale oamenilor sunt minori, iar tendinţa pare să fie preluată şi de copile în vârstă de 9 ani.

„Anul trecut a fost reţinut un grup de minori. Fiind minori, nu răspund penal săvârşeau fapte de tâlhărie precum sustragerea unor bani din mână sau a telefoanelor din poşete. După ce au îndeplinit vârsta necesară răspunderii penale au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, apoi au fost cercetaţi în libertate şi s-au liniştit. Acum avem o fetiţă de 9 ani care umblă prin oraş şi încearcă să fure. În acest moment, pe raza judeţului Tulcea, categoria de vârstă a hoţilor este între 9 şi 25 de ani”, a precizat comisar şef de poliţie, Daniel Grădinaru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.