Navele fluviale şi ambarcaţiunile mici îşi pot relua cursele pe timpul zilei, după ce Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a decis, luni, ridicarea restricţiilor de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării, impuse la începutul lunii martie, din cauza războiului din Ucraina.

Directorul societăţii Navrom, Nicolae Chichi, spune că începând de astăzi circula pe relaţia Tulcea – Periprava revine la programul normal.

„Nu mai avem nicio restricţie începând cu prima cursă programată conform programului nostru, miercuri, când vom circula pe relaţia Tulcea – Pardina – Ceatalchioi – Chilia – Periprava. Revenim la vechiul parcurs cu plecare la 13.30 cu sosire la 16.30-17.00. Plecarea de la Periprava de la cap de linie este la ora 06.00. Noi avem o porţiune de 800 de metri pe maican pe şenalul navigabil când circulăm în apele teritoriale ale Ucrainei. Întrebarea mea este dacă au fost înlăturate condiţiile care au dus la întreruperea circulaţiei, căci războiul nu s-a terminat”, ne-a declarat, ieri, directorul Nicolae Chichi.