Ziua mondială a donatorilor de sânge a fost ieri sărbătorită la centrele de transfuzie din ţară. La primele ore ale dimineţii, la Centrul de transfuzie din Tulcea,  peste 20 de oameni au venit pentru a dona sânge.

Mulţi sunt deja donatori fideli, dar printre ei au ajuns şi oameni veniţi pentru prima dată, care au conştientizat că astfel pot salva vieţi. Medicii fac apel către toată lumea care poate să doneze sânge, căci în spitale este in permanenţă nevoie.

Donatorii au fost recompensaţi cu diplome simbolice, iar evenimentul a fost marcat printr-o festivitate la care a fost prezent primarul municipiului, Ştefan Ilie.

„Au fost circa 21 de donatori care au primit diplome. Am organizat o mică festivitate în prezenţa domnului primar Ştefan Ilie şi a comunităţii mămicilor tulcene. Domnul primar ne susţine cu difuzarea unor clipuri pe panourile din Piaţa Civică, iar pe autobuze şi în staţii sunt lipite afişe pentru a mobiliza oamenii în permanenţă”, ne-a declarat directoarea Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea, Georgeta Onofrei.

Primarul Ştefan Ilie a adresat un mesaj de ,,La mulţi ani!” donatorilor de sânge şi a prezentat principalele beneficii ale acţiunii de donare de sânge.

„Nu există urare de <<La mulţi ani!>> mai plină de sens decât cea adresată donatorilor de sânge. Orice act de donare reprezintă şansa unui pacient la viaţă. A dona sânge este un act de responsabilitate socială, un gest de solidaritate care ar trebui să se transforme în reflex. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că viaţa oricăruia dintre noi poate ajunge să depindă de o transfuzie de sânge! Statisticile spun că doar 3% dintre români au donat cel puţin o dată sânge, cifre care ne plasează printre ultimele locuri în rândul ţărilor europene, media fiind de aproximativ zece ori mai mare. Dincolo de statistici, aceasta înseamnă intervenţii chirurgicale amânate, boli care se agravează, suferinţă şi vieţi pierdute”, a transmis Ştefan Ilie.

Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea este situat pe strada Alunişului nr. 15, iar programul de recoltare este de luni până vineri între orele 7:30-12.00.