Federaţia Română de Pescuit Sportiv nu susţine protestul anunţat de pescarii recreativi din Tulcea, pe data de 20 iulie în faţa Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, faţă de interdicţia de a reţine exemplare din patru specii – ştiucă, şalău, somn şi crap.

Declaraţia este susţinută de Ştefan Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, care în urma lecturării articolului pe acest subiect, publicat luni în ziarul „Delta”, ne-a contactat telefonic.

„Manifestarea nu este una făcută de o asociaţie cu personalitate juridică. În România pescuitul sportiv se practică la nivel de amator. Conform OUG 23/2008 doar pescarii sportivi au dreptul să reţină 5 kilograme de peşte, nu orice cetăţean. Ca să fii pescar sportiv trebuie să fii legitimat la un club sportiv. Nu există pescuit recreativ, ci doar pescuit sportiv, care cuprinde activităţile de agrement, recreere şi competiţie. ARBDD a eliberat circa 180.000 de permise de pescuit sportiv, dar în România sunt circa 5.000 de pescari sportivi, cei care sunt legitimaţi şi autorizaţi de Federaţie. Protestul va fi un fiasco, nici 100 de persoane nu cred că o să fie. Noi nu ne ducem la aşa ceva. Cine vrea să mănânce crap şi somn din Delta Dunării să se ducă să cumpere de la cherhana. Peştele este proprietatea statului şi este inalienabil conform articolului 136 din Constituţie. Vrei să cumperi, te duci şi iei de la un centru de valorificare, pentru că cel care pescuieşte îşi practică meseria care trebuie plătită”, ne-a declarat Ştefan Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.