Începând cu data de 26 iulie, Primăria Tulcea demarează prima etapă de licitaţie online pentru locurile de parcare rezidenţiale. Astfel, în perioada 26 iulie ora 16.30 – 2 august ora 16.30, tulcenii care locuiesc pe străzile Viitorului, Navaliştilor, Izvorului Nr. 4 bloc 1, Nr. 6 bloc 2, Nr. 8 bloc 3, Spitalului Nr. 46A, bloc Cocor şi Nr. 31 bloc 19, dar şi cei de pe strada Alunişului Nr. 30 vor putea depune solicitări online pentru atribuirea directă sau prin licitaţie a unui loc de parcare pe unitate locativă.

Solicitările pot fi depuse pe platforma de rezervări online https://parcari.primariatulcea.ro/ sau la Biroul Parcări din cadrul D.I.A.P Tulcea din strada  Plugari.

„Platforma online va fi disponibilă începând cu data de 26.07.2022. Menţionăm faptul că vor fi luate în considerare doar cererile depuse în perioada 26.07.2022 ora 16.30 – 02.08.2022 ora 16.30! Preţul de pornire a licitaţiei este de 150 lei inclusiv TVA. Sub acest nivel nicio ofertă nu va putea fi acceptată. Pasul de licitaţie va fi de 10 lei”, informează Primăria Tulcea.

Pentru a putea obţine un loc de parcare în zonele de reşedinţă prin oricare dintre cele două modalităţi de atribuire, solicitanţii trebuie să nu figureze cu datorii la bugetul local, cu excepţia situaţiilor în care acestea fac obiectul unor litigii, iar executarea a fost suspendată.

De asemenea, solicitanţii nu trebuie să deţină garaj sau loc de parcare pe unitatea locativă în perimetrul locului de parcare pe care-l licitează.

„Persoanele validate şi declarate câştigătoare în urma participării la licitaţia on-line/atribuire directă vor primi un e-mail de confirmare, după care vor trebui să achite contravaloarea licitaţiei şi/sau tariful anual în termen de 5 zile lucrătoare de la data înştiinţării”, transmit reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Persoanele cu handicap grav/accentuat sau reprezentanţii lor legali care dovedesc cu documente faptul că deţin în proprietate/utilizare un autoturism au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă şi pot depune documentele necesare la Biroul Parcări din cadrul D.I.A.P Tulcea până la data de 22 iulie.

Prima etapă în atribuirea locurilor de parcare din parcările de reşedinţă este selectarea locului dorit, completarea datelor de identificare personală şi cele corespunzătoare autoturismului, urmată de încărcarea documentelor.

În ceea ce priveşte tariful pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reşedinţă, suma licitată porneşte de la 150 de lei, iar dacă există mai mulţi doritori pe acelaşi loc de parcare se va plăti doar în primul an suma până la care s-a adjudecat licitaţia. Atribuirea se face pe 5 ani. De exemplu, dacă în urma licitaţiei câştigătorul obţine locul de parcare cu 400 de lei, această sumă va fi plătită doar în primul an, iar în următorii patru ani va plăti 150 lei pe an, fără a fi nevoie de reînnoirea contractului.

În municipiu există circa 7.500 de locuri de parcare rezidenţiale, 2.100 de locuri de parcare publice şi în jur de 35.000 de autoturisme cu ITP valabil.

Potrivit noului regulament, atribuirea locurilor de parcare se va face pe loturi, nu simultan în tot oraşul.

În intervalul de timp 08.00-16.30, de luni până vineri, parcările de reşedinţă vor deveni publice gratuite putând fi ocupate de orice altă persoană decât titularul abonamentului. Titularul abonamentului anual poate ocupa, în această situaţie, orice alt loc de parcare de reşedinţă. După orele 16.30, locul va rămâne exclusiv în folosinţa titularului de abonament.

În proiect se mai menţionează faptul că este interzisă amplasarea de blocatoare pe locurile de parcare de reşedinţă. Anual, abonamentele atribuite se vizează, după achitarea tarifului de bază pentru utilizarea locului de parcare în parcarea de reşedinţă, respectiv suma rezultată în urma procedurii de atribuire prin licitaţie. Plata abonamentului se va face anual din momentul valabilităţii abonamentului în aplicaţia online sau la casieria Serviciului Impozite şi Taxe Tulcea.