Sute de tulceni sunt aşteptaţi pe 18 septembrie la Mah-mudia, unde Primăria comunei împreună cu Consiliul Local şi Căminul Cultural, organizează cea de-a III-a ediţie a  Festivalului Diversităţii.

Pentru oaspeţii care vor veni, gazdele au pregătit un spectacol artistic complex susţinut de ansambluri folclorice din judeţ, lăutari şi artişti pop, dar şi multe preparate tradiţionale locale.

Evenimentul va începe la ora 14:00, în zona portuară. Pe scenă vor urca corurile şi ansamblurile din judeţ, iar seara artişti cunoscuţi din ţară vor încânta publicul. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

„Am programat Festivalul Diversităţii pentru data de 18 septembrie. Acesta are scopul de a promova cultura etniilor naţionale şi turismul specific deltei. Evenimentul va avea două componente: program artistic şi partea de gastronomie locală, pentru că vor fi amenajate standuri cu mâncare românească, cu multe preparate din peşte, dar şi tradiţionalii mici, cârnaţi, berbecuţ, tăuraş la proţap şi ceafă de porc. Festivităţile vor începe cu programele artistice pe care le vor susţine ansamblurile etnice din Tulcea, după care, pe scena din Mahmudia îi vom primi cu aplauze pe Provincialii, Vasilica Tătaru şi cântăreaţa Alessia. Un foc de artificii va încheia festivalul, care, sperăm noi, va fi un eveniment la fel de reuşit ca şi ediţiile anterioare”, ne-a declarat primarul comunei Mahmudia, Ion Şerpescu.

Oaspeţii festivalului vor avea posibilitatea de a face tururi de vizitare a obiectivelor turistice din zona Mahmudiei, la pas pe dealurile din Beştepe, conectarea cu partea spirituală în lăcaşele de cult, puţină istorie şi cunoaştere la Muzeul Pescarului Comunităţii ruşilor – lipoveni, şi vizitarea Expoziţiei de Artă Tradiţională din cadrul Căminului cultural Mahmudia şi Muzeul de istorie al Şcolii Profesionale „Vasile Bacalu” Mahmudia.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.