Cu o costumaţie extravagantă şi cu instrumente muzicale specifice, grupul de participanţi din Mexic a încântat privirile tulcenilor, luni seara, în cadrul deschiderii Festivalului internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de Aur”.  Aflaţi pentru prima dată la Tulcea în cadrul evenimentului, aceştia au fost atracţia cetăţenilor care au dorit să facă fotografii alături de ei.

Aproape 1.000 de tineri din Bulgaria, Macedonia, Mexic, Turcia, Ucraina şi România participă, începând de luni, la Festivalul internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de Aur”, organizat de Primăria Tulcea, Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”, Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Palatul Copiilor Tulcea.

Potrivit managerului Ansamblului „Baladele Deltei”, Ştefan Coman, la eveniment participă aproape 1.000 de copii şi tineri.

„Cei doi ani în care nu s-au organizat manifestări de genul acesta au determinat o participare numeroasă la cea de 28-a ediţie a festivalului. Surprizele sunt că spectatorii sunt enorm de mulţi, că avem participanţi din Mexic şi că avem ansambluri care nu au mai fost la Tulcea”, a menţionat Ştefan Coman.

Evenimentul s-a deschis luni seara, cu o paradă a portului popular pe străzile principale ale municipiului şi alocuţiunile autorităţilor.

Astăzi spectacolele continuă în Piaţa Civică, iar mâine, la ora 19.30, va avea loc festivitatea de premiere şi spectacolul de gală al celei de-a 28-a ediţii a Festivalului internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de Aur”.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.