Manifestările dedicate Săptămânii Europene a Mobilităţii nu vor mai fi organizate anul acesta la Tulcea deoarece presupun limitarea traficului rutier, ceea ce nu se poate aplica în contextul numeroaselor lucrări aflate în execuţie pe arterele din municipiu, potrivit unei informări a administraţiei locale.

„Această campanie presupune, în primul rând, limitarea traficului rutier şi promovarea utilizării transportului sustenabil-mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. Deoarece în această perioadă se desfăşoară numeroase lucrări pe arterele din municipiu, este dificil să închidem traficul pentru a rezerva anumite străzi exclusiv pentru pietoni, biciclete sau transport în comun. Lucrările de infrastructură, care au afectat deja traficul rutier, se vor extinde în perioada următoare, urmând a se închide şi alte benzi de circulaţie”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Săptămâna Mobilităţii presupune acţiuni de deplasare durabilă, ce au avut loc în ultima perioadă la Tulcea în cadrul evenimentelor organizate de autorităţi.

„În ultimele săptămâni astfel de activităţi au avut loc în mod intens (Ivan Patzaichin Fest-Rowmania, Aegyssus Sport Fest, Semimaraton la porţile Deltei, Triathlon) şi au cuprins toate grupurile ţintă. Conform Cartei 2022, precizăm că s-au pus în aplicare măsuri permanente, de limitare a vitezei pe anumite artere, restricţionarea traficului în anumite zone”, precizează Primăria Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.