În ultima perioadă, zeci de străzi din municipiu au intrat in şantier. Principalele artere din oraş sunt şi ele un imens şantier, iar pe unele străzi din centrul oraşului se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor.

Primăria Tulcea a început în acest an o serie de investiţii atât din bani europeni cât şi de la bugetul de stat, fiind deschise zeci de şantiere. Tulcenii sunt mândri că oraşul lor se dezvoltă, dar în acelaşi timp sunt furioşi de disconfortul aferent şantierelor, praf, zgomot şi timp pierdut în trafic.

Pe zeci de străzi se lucrează pentru îmbunătăţirea sistemului de preluare a apelor pluviale şi reabilitarea reţelei de canalizare. Muncitori care lucrează la montarea unor conducte şi şoferi nervoşi că stau mult timp în trafic sau care se strecoară printre utilajele şi materialele de construcţii sunt imagini la ordinea zilei.

În ce priveşte deranjul din trafic, tulcenii au păreri împărţite: „Dacă se face, de ce se face, dacă nu se face, de ce nu se face? Nu mai ţineţi minte inundaţiile din primăvară pe Isaccei? Nu trebuia un sistem pentru preluarea apelor meteorice?”, spune Camelia M.

Unii cetăţeni întreabă dacă lucrările nu se puteau planifica mai bine.

„Domnule primar, Ştefan Ilie, sunt convins de necesitatea lucrărilor, doar că mă întreb, dacă nu se puteau planifica mai bine etapele lucrărilor pentru a nu bloca atât de multe străzi deodată”, întreabă Cristi B.

Alţii sunt mai tranşanţi.

„Este inacceptabil să <<bombardaţi>> tot oraşul fără ca măcar o stradă să fie finalizată. Peticiţi, reparaţi tranşeele, faceţi ceva… capcane peste tot”, se plânge Dan C.

Totodată însă, mulţi tulceni au transmis felicitări administraţiei locale.

„Nu băgaţi în seama răutăţile lumii, mergeţi mai departe cu lucrările. Într-adevăr este greu acum, dar va fi şi bine după. Doamne ajută să realizaţi tot ce v-aţi propus! Să putem avea şi noi un oraş curat şi frumos”, zice Liliana C.

Primarul Ştefan Ilie: Criticile şi sesizările cinstite mă ajută să corectez

Atât tulcenilor nemulţumiţi de deranjul din trafic, cât şi celor care apreciază demararea lucrărilor,  primarul Ştefan Ilie le transmite faptul că lucrările sunt esenţiale.

„Faptul că lucrările trebuiau realizate de foarte mult timp este o realitate. Din păcate. Că peste ce construim din rădăcini acum se va ridica un oraş frumos şi asta este tot o realitate. Din fericire. Şi pentru că mie mi-a căzut sarcina asta, de a porni din nou de la zero, mă simt onorat. Cu toţii vrem să terminăm repede, însă eu vreau să facem cele mai responsabile lucrări. Criticile şi sesizările cinstite mă ajută să corectez, minciunile şi distrugerile promovate mă încurajează să lupt şi mai mult, jignirile şi mizeriile umane mă dezgustă şi atât. Nu se poate altfel. Nu vă pot amăgi cu asfalt pus peste ce este nesănătos, găunos, putred. Nu creşte nimic din pământ sterp. Pe cei care mimează munca îi asigur că ne vom despărţi, celor care se dedică le garantez că îmi sunt parteneri”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

În prezent, sunt deschise şantiere pe străzile Babadag, Păcii, Isaccei, G. Antipa, Progresului, N. Bălcescu, C. Gavrilov, M. Costin şi centrul oraşului, unde se fac lucrări complexe de infrastructură: canalizare, apă, cabluri, cămine, scurgeri, rigole, armaturi, branşamente, umpluturi sau betoane.