În prima săptămână a lunii octombrie, pensionarii tulceni vor beneficia de gratuitate la transportul în comun şi intrare liberă la muzee, deciziile fiind luate de autorităţile locale şi judeţene cu prilejul zilei de 1 octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Totuşi, cele mai stringente ale pensionarilor tulceni rămân în continuare cele legate de pensiile mici pe care le primesc lunar şi trebuie să le drămuiască atât pentru a plăti facturile la utilităţi cât şi pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi.

„Problema esenţială a pensionarilor rămâne lipsa banilor. Nu mai ştim nimic de acordarea subvenţiilor pentru lemne. La Tulcea, circa 47% dintre pensionari au pensii minime de până în 2.000 de lei. Ne dorim să fie puse în practică promisiunile care se fac şi se schimbă de la o zi la alta. Şi zvonurile lansate pe piaţă despre scumpirea excesivă a preţurilor la alimente îi afectează pe pensionari, care nu ştiu ce să mai creadă”, ne-a declarat  preşedintele Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice Tulcea (CJPPV), Ovidiu Dumitrescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.