Crescătorii de animale din Pardina au criticat, ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, procedura prin care proprietarii de animale domestice, persoane fizice, vor avea acces prin atribuire directă la o suprafaţă de teren păşunabilă.

Hotărârea a fost adoptată după ce fermierii din zona Pardina  au câştigat în instanţă dreptul de a li se atribui teren agricol pentru păşune, conform legii zootehniei, drept suspendat practic în condiţiile în care crescătorii de animale nu deţin resursele financiare pentru a câştiga licitaţiile în defavoarea marilor ferme agricole din Deltă.

Înainte de votarea proiectului de hotărâre privind procedura de concesionare prin atribuire directă, crescătorii de animale au solicitat executivului să modifice  cuantumul redevenţei, să ţină cont de nivelul slab de calitate a pământului, să aibă drept de preempţiune la încheierea contractului şi să se micşoreze cuantumul garanţiei.

Dan Calistrat, crescător de animale din Pardina, a prezentat doleanţele fermierilor şi a solicitat reanalizarea criteriilor de atribuire a terenurilor.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.