Tulcenii, invitaţi să-l voteze pe cel preferat

* Pe digitalizare au fost depuse două proiecte, însă nici unul nu a fost declarat eligibil

Primăria Tulcea a lansat anul acesta înscrierile pentru procesul de bugetare participativă, oferind cetăţenilor posibilitatea de a depune proiecte de interes pentru comunitatea tulceană. Un număr de 13 proiecte din cele 16 depuse au intrat în ultima etapă, iar cetăţenii sunt invitaţi să le voteze pe cele preferate în perioada 1-31 octombrie.

Primele cinci proiecte, care obţin cele mai multe voturi, vor fi finanţate de Primărie cu câte 50.000 de lei fiecare şi vor fi transpuse în realitate anul viitor. Votarea proiectelor se va realiza prin intermediul platformei online dedicată bugetării participative, iar pentru a limita votul multiplu, accesul cetăţenilor la platforma de vot se va realiza prin înrolare în această platformă. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a vota câte un proiect din cadrul fiecărei categorii.

Selecţia finală va fi realizată prin combinarea votului online în procent de 50% şi a votului exprimat în cadrul comisiei constituită de Primăria Tulcea în procent de 50%.

Cele mai multe dintre proiectele depuse şi declarate eligibile sunt în domeniul mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, urmate la egalitate de cele pe domeniile amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă şi protecţia mediului, colectarea deşeurilor, salubrizare.

Alte două proiecte vizează amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă, iar unul infrastructura culturală şi educaţională.

Pe digitalizare deşi au fost depuse două proiecte, nici unul dintre acestea nu a fost declarat eligibil. Pentru această ediţie pilot a fost alocată suma de 250.000 lei.

Site-ul dedicat implicării tulcenilor în luarea deciziilor cu privire la dezvoltarea comunităţii este: https://tulcea.cityon.ro/BugetareParticipativa/