Sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 17.00, Casa Avramide găzduieşte un recital extraordinar de chitară susţinut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români de astăzi. Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Tulcea, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare şi cu muzica sclipitoare, de la baroc la tango şi flamenco, ce poate fi împărtăşită cu acest instrument solist.

Supranumit uneori „chitaristul Încântărilor”, ori „cea mai solo chitară solo”, Maxim Belciug este un nume bine cunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic în formarea şi preferinţele sale, discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, care stăruie, de peste 20 de ani, să convingă oamenii că frumuseţea chiar poate „mântui omenirea”. A cântat mult, în diverse formule camerale, atât în ţară cât şi în străinătate, în toată Europa, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot şi pasiune. Concertele lui Maxim Belciug nu au nimic spectaculos. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, şi se aşează pe scaun. Apoi începe. Mâna sa atinge corzile, iar chitara se transformă într-o orchestră cu sunet limpede, care simte, suferă, plânge şi cântă, se tulbură sau strigă bucurii fără nume. Iar tu asculţi cântarea sa firească, fără zorzoane, şi te întrebi cum de-ai uitat că sufletul se hrăneşte cu lucruri simple. Un om cu o chitară. Atât de simplu. şi totuşi, ce încântare.

Aşadar sâmbătă, 8 octombrie 2022, Casa Avramide vă invită la concertul de la ora 5: chitara vrăjită a lui Maxim Belciug va cânta pentru prima data pentru melomanii tulceni, într-un eveniment oferit de către Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, desfăşurat cu finanţare de la Ministerul Culturii. Intrarea pentru public este liberă.