Delta Dunării ar putea deveni destinaţia potrivită pentru o tură de admirat natura pe bicicletă, pe trasee amenajate printre lacurile şi canalele pe care circulă în mod normal bărci şi vapoare.

În scopul de a atrage turismul lent în zonă, de a dezvolta comunităţile locale şi de a face iar practicabil drumul folosit în comerţul din vremea când turcii erau stăpâni pe locurile acestea, tulceanul Mihael Leonov, secretar de stat în Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a venit cu iniţiativa de a face un proiect prin care să se realizeze un traseu de biciclete.

„Pe vremuri, exista <<drumul Sulinei>>, care avea şi o rută terestră ce lega Chilia de Periprava, prin <<Podul turcului>>, care era renumit şi pe care se realiza comerţul pe vremea turcilor, dar care avea cale şi pe Crişan-Gorgova-Tulcea. Cu timpul, aceste drumuri s-au distrus, nu s-au mai întreţinut. Din cauză că s-a dezvoltat comerţul pe Dunăre, nu au mai prezentat interes. De aici şi ideea de a reuni aceste puncte, sub formă de traseu pentru cicloturism, destinat bicicletelor pentru teren accidentat, de tip mountain bike. Îmi doresc foarte mul să pot pune în practică acest proiect, mai ales că sunt tulcean, ciclist şi am avantajul de a putea discuta cu omologii mei, din alte ministere, într-un cadru oficial. Este păcat să am această funcţie şi să nu încerc să fac ceva de durată, cu beneficii majore pentru toţi cei din deltă”, ne-a declarat Mihael Leonov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA