Ştefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, va candida pentru un nou mandat de primar în cadrul alegerilor din anul 2024. Edilul este motivat de finalizarea proiectelor începute şi colaborarea foarte bună pe care o are cu cetăţenii municipiului.

În primăvara acestui an PNL Tulcea va stabili şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, parlamentarii George Şişcu şi Michael Gudu fiind cei nominalizaţi.

„Din punct de vedere politic, nu am decât dorinţa şi convingerea că primarii PNL îşi vor face treaba, că vor realiza performanţă în localităţile lor şi că în acest an trebuie să punem la dispoziţia cetăţenilor principalii candidaţi la Primăria municipiului şi la Consiliul Judeţean. Dacă la Primăria municipiului nu există vreo altă surpriză şi va fi candidatura mea, la Consiliul Judeţean vom avea forul statutar unde se va lua o decizie în acest sens. Cred că principalii candidaţi care ar putea fi sunt actualii parlamentari, George Şişcu şi Michael Gudu. Rămâne ca Biroul Permanent şi Consiliul Director Judeţean să aleagă în urma sondajelor pentru a vedea cine are cele mai multe şanse pentru a participa la această candidatură. Dacă vor mai fi şi alţi candidaţi, îi vom primi cu mare drag. Această decizie se va lua în primăvară, pentru că eu consider că cetăţenii trebuie să ştie din timp cine sunt candidaţii care vor trebui să îşi facă campanie”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie, preşedintele PNL Tulcea.

Edilul vrea să ducă la capăt proiectele începute pe parte de infrastructură şi speră ca până la finele acestui an să semneze contracte de finanţare de peste 60-70 de milioane de euro.

„Pe mine mă motivează realizarea proiectelor începute şi faptul că colaborez foarte bine cu cetăţenii municipiului Tulcea. Întotdeauna am spus că eu nu voi candida dacă oamenii nu mă vor primar. La jumătatea mandatului, după ce am realizat acele investiţii care au produs disconfort cetăţenilor, cred că este cazul ca în următorii doi ani să facem şi celelalte proiecte de care ei au nevoie, fiind făcută infrastructura subterană. Mă motivează şi faptul că am obţinut până acum mai bine de 30 de milioane de euro pentru municipiul Tulcea şi că în următoarele luni vom mai semna contracte de finanţare. Sper ca până la sfârşitul anului să avem semnate contracte de finanţare de peste 60-70 de milioane de euro”, a precizat Ştefan Ilie.

Din punct de vedere administrativ, primarul Ştefan Ilie spune că cea mai mare provocare este cea de obţinere a fondurilor europene.

„În anul 2023 am cele mai multe provocări administrative, şi mai puţine provocări politice. Să îndeplinesc funcţia de primar al municipiului Tulcea, dar şi cea de preşedinte al PNL. Sunt provocări legate de fondurile europene, deoarece tot timpul se deschid sesiuni. În luna decembrie a fost deschisă pe Fondul de Mediu o sesiune pentru autorităţile locale care puteau depune proiecte pentru iluminat public. Am depus şi noi proiect pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public, pentru că proiectul pe care l-am încheiat nu acoperea decât o mică parte din oraş. Marţi s-a deschis o altă sesiune la Ministerul Dezvoltării pentru depunere de proiecte de consolidare şi eficientizare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Am depus proiecte pentru mai multe blocuri care nu au putut încăpea pe PNRR şi pentru clădirile publice ale căror finanţări nu au putut fi duse la execuţie, cum a fost Liceul Economic şi Colegiul Spiru Haret şi multe alte clădiri. Vreau ca în acest an, mare parte din tulcenii care au fost afectaţi de săpăturile care au avut loc cu ocazia proiectelor de alimentare cu apă, canalizare sau ape pluviale să vadă că începem să le asfaltăm. O provocare este să facem din Mahmudiei şi Eternităţii străzi moderne, să aducem primele autobuze electrice. De asemenea, să reabilităm strada Păcii, care este un deziderat al cetăţenilor de foarte mult timp. O altă provocare pentru mine este să obţin cât mai multe fonduri europene”, a spus Ştefan Ilie.