Aproape trei kilometri de cabluri aeriene de pe străzile Mahmudiei şi Eternităţii vor fi dezafectate şi înlocuite cu reţele noi subterane, în prima parte a anului 2023, potrivit viceprimarului George Şinghi.

Lucrările vor fi executate de operatorul de energie electrică, în paralel cu investiţia Primăriei Tulcea de asfaltare a celor două străzi.

„Imediat după sărbători vor începe lucrările pe străzile Mahmudiei şi Eternităţii unde se va reface întreg carosabilul, iar în paralel discutăm cu cei de la Enel pentru a dezafecta cablurile de pe stâlpi prin intermediul unui operator. Săpăturile vor fi executate de Primărie. Cablurile se regăsesc pe toată lungimea străzilor, respectiv 1,5 kilometri pe Mahmudiei şi circa 1,2 kilometri pe Eternităţii”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În procesul de reabilitare a străzilor Mahmudiei şi Eternităţii sunt incluse şi trotuarele acolo unde au fost doborâţi unii arbori şi se vor face noi plantări pe aliniament.

În luna noiembrie consilierii locali au votat un proiect cu Enel Dobrogea pentru eliminarea stâlpilor şi realizarea de reţele subterane pentru străzile Victoriei, Bucovinei şi Delfinului.