Sediul Deltacons şi cel al fostului Tribunal din municipiu vor fi reabilitate, după ce Primăria Tulcea a obţinut o finanţare de peste 2,2 milioane de euro prin componenta Valul Renovării din PNRR, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

„Am obţinut astăzi o nouă finanţare europeană pentru reabilitarea a două clădiri publice. Este vorba despre clădirile cunoscute ca Deltacons şi Tribunal, care obţin pentru reabilitare peste 2.250.000 euro. Mulţumesc tuturor colegilor implicaţi, instituţiilor şi entităţilor partenere!”, a transmis, miercuri, Ştefan Ilie.

Edilul a prezentat şi situaţia la zi a proiectelor pentru obţinerea de fonduri nerambursabile ale Primăriei municipiului Tulcea.

Este vorba de opt contracte semnate care însumează 19.547.896 euro, pentru o creşă, o grădiniţă, un liceu, două staţii de încărcare electrice şi 20 de blocuri.

Primăria mai are opt cereri de finanţare aprobate şi pentru care se vor semna contractele de finanţare, în valoare totală de 23.562.177 euro, pentru o şcoală, un liceu, două clădiri publice, patru staţii de încărcare electrice, 10 km de piste pentru biciclete, 24 km de străzi şi 72 de locuinţe pentru tineri.

Administraţia locală are şi 38 de cereri depuse şi aflate în evaluare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic şi FLAG, pentru centre comunitare, de zi şi de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi, gestionarea deşeurilor, blocuri, creşă, grădiniţe, şcoli, licee, clădiri publice, pontoane şi ambarcaţiuni pentru trecerea între Tudor Vladimirescu şi Tulcea, etc.

Municipalitatea mai lucrează la îmbunătăţirea şi redepunerea pe alte axe de finanţare a cinci cereri respinse, dar şi peste 20 de alte proiecte care se află în pregătire.