Peste 100 de proprietăţi neîngrijite au fost igienizate de administraţia locală din luna februarie a anului trecut şi până în prezent, în urma unor sesizări venite din partea cetăţenilor sau în urma autosesizării autorităţilor publice locale, potrivit unei informări a Primăriei Tulcea.

„Proprietarii care nu dau curs somaţiilor sunt sancţionaţi contravenţional, iar curăţenia este efectuată pe cheltuiala proprietarului sau a deţinătorului legal”, precizează reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Proprietarii sau deţinătorii legali, entităţi publice sau private, au obligaţia de a întreţine imobilele, terenurile, incintele, curţile şi împrejmuirile acestora, instalaţiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, căile de acces şi rigolele aferente.

„În caz contrar, este declanşată procedura pentru curăţarea şi igienizarea proprietăţii pe cheltuiala proprietarului. Le mulţumim proprietarilor care au răspuns notificărilor noastre şi au efectuat curăţenia clădirilor şi a terenurilor deţinute”, transmite Primăria Tulcea.

Cetăţenii pot semnala existenţa unor terenuri neîngrijite direct de pe telefonul mobil, folosind aplicaţia Tulcea City Report.

Contravaloarea serviciilor de curăţare şi igienizare a terenurilor trebuie achitată în termen de 10 zile de la primirea notificării de plată, în caz contrar recuperarea cheltuielilor se va face pe cale de instanţă judecătorească, prin punerea în executare silită la Serviciul Taxe şi Impozite.