În timp ce autorităţile publice caută soluţii la problema câinilor fără stăpân, pentru a evita producerea unor tragedii, unele asociaţii pentru protecţia animalelor se pare că pun beţe în roate acestor demersuri.

Procedura de înfiinţare a unui serviciu de ecarisaj la nivelul Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) – filiala Tulcea a fost contestată, anul trecut, printr-o sesizare penală depusă de către un ONG pentru protecţia animalelor din Brăila.

Contestaţia blochează hotărârile primăriilor tulcene de a încheia acorduri cu ACoR privind serviciul de ecarisaj, spune preşedintele filialei Tulcea, Eugen Ion.

„Licitaţia a fost atribuită unui ONG din Constanţa, iar un ONG pentru protecţia animalelor din Brăila a contestat procedura, fapt pentru care toate primăriile din judeţul Tulcea care au emis hotărâri de consiliu local în vederea înfiinţării serviciului prin cooperare cu ACoR, sunt blocate acum. Acum se fac verificări, se cercetează şi vedem când vom primi soluţia ce facem mai departe. Procedura a fost contestată printr-o sesizare penală. Sperăm să avem o soluţie la nivel de cercetare şi să nu mai stăm şi prin instanţă. Din păcate mai trec câteva luni, se întâmplă ce se întâmplă în ţară şi trebuie să aşteptăm, Doamne fereşte, să se întâmple şi la noi ca să ne vindecăm de cutumele acestea”,  ne-a declarat Eugen Ion, preşedintele ACoR Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.