Festivalul concurs „Caragiale, contemporanul nostru”, organizat de Palatul Copiilor, şi-a desemnat câştigătorii. La ediţia din acest au participat elevi de la şcolile I. L. Caragiale, Nifon Bălăşescu, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Palatul Copiilor Tulcea din municipiu dar şi din judeţ din comunele Turcoaia, Topolog, Făgăraşul Nou, I. C. Brătianu, Clubul Copiilor Măcin. Tot din Măcin au participat micii artişti de la Asociaţia pentru persoane cu Autism.

„Ca de fiecare dată, Palatul Copiilor a fost gazdă primitoare. Mulţumim pe această cale doamnei director, prof. Laura Felea. Toate cele 15 numere prezentate în concurs şi inspirate din opera marelui Caragiale au primit aplauze din partea numerosului public aflat în sala de spectacole a Palatului Copiilor Tulcea şi premii din partea juriului”, a precizat prof. Viorica Petre.

Premiile au fost acordate de Palatul Copiilor pe ciclurile primar, gimnazial, liceal, palate şi cluburi ale copiilor.

„Domnul Cristian Naum, preşedintele juriului a remarcat, pe lângă talentul şi entuziasmul micilor actori, scenografia, costumele, aspectele legate de regia scenetelor şi nu în ultimul rând entuziasmul micilor artişti. Le-a urat să continuie această activitate extraşcolară, care are un rol important în socializare şi comunicare, în învingerea timidităţii şi creşterea stimei de sine. De asemenea, a ţinut să mulţumească cadrelor didactice care au coordonat trupele, părinţilor care s-au implicat, au realizat costumele, unii din judeţ au ajutat cu propriile maşini transportul elevilor la concurs”, a spus prof. Viorica Petre.

La ciclul primar, premiul întâi a fost obţinut de trupa Actorii pricepuţi de la Şcoala Gimnazială Dobre Vlădescu Turcoaia, coordonată de prof. Gina Bălan.

Premiul al II-lea a mers către trupa Măşti de la Şcoala Gimnazială Ion Creangă, comuna I.C. Brătianu, coordonată de prof. Iuliana Vasilescu şi Alexandra-Elena Urzica.

La secţiunea Interpretare, premiul întâi a fost câştigat de Teodora Constandache, Paula Greceanu, Ştefania Crăciun de la Şcoala Gimnazială Dobre Vlădescu din Turcoaia.

Acelaşi premiu a fost acordat şi elevei Mihaela Cojocaru de la Şcoala Gimnazială Ion Creangă, comuna I.C. Brătianu.

La ciclul gimnazial, marele premiu a fost acordat trupei Fără mască de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, coordonată de prof.  Daniela Vatră.

Premiul I i-a fost acordat trupelor Artiştii de la Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale, coordonată de prof. Nadia Ignătencu şi Mărgăritare de la Şcoala Gimnazială Nifon Bălăşescu, coordonată de prof. Nicoleta Stan.

Premiul doi a mers către trupele Cuore de la Liceul Tehnologic Topolog, şi Făgăraşu Nou de la Şcoala Gimnazială Făgăraşu Nou, coordonate de prof. Mihaela Iacob.

La secţiunea Interpretare, premiul întâi a fost câştigat de elevii Mădălina Şerpescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Alessia Baraghin de la Şcoala Gimnazială Nifon Bălăşescu şi Ionuţ Dinu de la Şcoala Gimnazială Făgăraşu Nou.

La ciclul liceal premiul întâi a fost obţinut de trupa Miticii de la Colegiul Economic Delta Dunării, prof coord. Mariana Smolei.

Mititelu Bianca de la Colegiul Economic Delta Dunării a obţinut premiul întâi la secţiunea Interpretare.

La palate şi cluburi ale copiilor, premiul doi a fost obţinut de trupa  Pro-Act şi Clubul Copiilor Măcin, prof coord. Doina Evduh şi trupa Arlechinii de la Palatul Copiilor Tulcea, prof. coord. Aneta Micu.

La secţiunea Interpretare, premiul întâi le-a fost acordat elevilor Bianca Hristidorof de la Palatul Copiilor Tulcea şi Sara Cabaua, Ana Oglan, Federica Feo de la Clubul Copiilor Măcin. Premiul al II-lea la aceeaşi secţiune a fost obţinut de Teodora Iordache de la Palatul Copiilor Tulcea.

Premiul de excelenţă a mers  către  trupa Aripi albastre de la Asociaţia pentru persoane cu autism Măcin, coordonată de prof. Maria Băjenaru.