Transportul de persoane între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu se va face cu o ambarcaţiune modernă, după ce cererea de finanţare pentru achiziţia navei a fost selectată pentru finanţare prin Flag Delta Dunării.

În prezent, transportul se realizează cu nava Civitas prin Societatea de Transport Public (STP), însă aceasta va fi trecută în rezervă atunci când va sosi noua ambarcaţiune, spune directorul STP, Aurelian Udrea.

Spre deosebire de nava Civitas, care are un număr de 30 de locuri, noua ambarcaţiune va avea o capacitate maximă de 50+2 pasageri, potrivit proiectului.

„Nava Civitas va rămâne în rezervă şi mai poate fi folosită cel puţin până în 2026, atunci când se termină partea de amortizare. Îi vom face nişte reparaţii generale şi o vom folosi când va fi nevoie. Nu vor fi folosite simultan, pentru că asta ar presupune două echipaje. Vara, cu nava Civitas, se înregistrează circa 15.000 de călătorii pe lună, iar iarna undeva la 9.000 de călătorii pe lună. Din câte am înţeles, nava se doreşte a fi un catamaran care are două corpuri, dar când se va face licitaţia vom vedea ce vor oferi producătorii. Faţă de actuala va fi echipată cu grup sanitar şi o cabină închisă pentru pasageri, ceea ce ne va ajuta foarte mult pe perioada de toamnă-iarnă. Ne dorim ca până la sfârşitul anului să fie gata nava şi, din câte ştiu, durata de execuţie va fi de maxim 6 luni de la semnarea contractului”, ne-a declarat  directorul STP Tulcea, Aurelian Udrea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.