Călătorii prinşi fără bilet de controlori pe mijloacele de transport în comun din municipiu sunt sancţionaţi printr-un bilet cu suprataxă de 50 de lei sau daţi jos din autobuz.

În prezent Societatea de Transport Public lucrează la refacerea procedurii, astfel încât şi controlorii să poată aplica amenzi, spune directorul Iacob-Aurelian Udrea.

„Călătorii prinşi fără bilet în autobuz sunt daţi jos, iar când facem controale împreună cu Poliţia Locală se fac procese verbale de contravenţie. Noi nu suntem abilitaţi să dăm amenzi şi suntem în curs de a reface procedura. Sunt mici impedimente legale şi lucrăm la acest lucru de aproape două luni pentru a putea să emitem noi procesele verbale. De asemenea, se dau bilete de suprataxă în valoare de 50 de lei”, ne-a declarat Iacob-Aurelian Udrea.

În prezent la nivelul STP Tulcea sunt angajaţi patru controlori de bilete, iar societatea intenţionează să mărească numărul acestora.

„Avem patru controlori angajaţi şi ne mai dorim să angajăm unul, deoarece avem în total cinci posturi disponibile. Avem cinci vânzătoare de bilete şi trei puncte de lucru, iar pentru cele două se vor transforma posturile în controlori, pentru a nu disponibiliza oamenii”, a precizat Iacob-Aurelian Udrea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.