Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea va celebra luna aceasta 140 de ani de la înfiinţare, printr-o serie de manifestări ce vor avea loc pe scena din Piaţa Civică. Tulcenii se vor putea bucura de un concert susţinut de cunoscuta artistă Alina Eremia şi de un spectacol pirotehnic, pe data de 20 mai, începând cu ora 18.00.

Pentru realizarea evenimentului Municipiul Tulcea s-a asociat cu instituţia de învăţământ şi va contribui cu suma de 50.000 de lei pentru proiectul „Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>>-140 de ani”. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de consilierii locali săptămâna trecută.

Tema generală a activităţilor omagiale este „Unitate în diversitate”, iar pe scenă vor evolua formaţii şi ansambluri care vor reda multiculturalismul şi diversitatea etnică a spaţiului geografic şi cultural dobrogean.

„Am purtat discuţii cu membri consiliului de administraţie din cadrul Colegiului <<Spiru Haret>> cu privire la acest eveniment, care este unul mai mult decât jubiliar. Se va desfăşura în mare parte în Piaţa Civică din oraş, promovând un spectacol aniversar nu doar pentru elevii liceului, ci şi pentru întreaga populaţie a municipiului”, a declarat primarul Ştefan Ilie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Florin Anastasiu, directorul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, spune că este prima dată când instituţia se asociază cu administraţia locală pentru a organiza un astfel de eveniment.

„Este prima dată când facem evenimentul în parteneriat cu Primăria Tulcea. Atunci când şcoala a împlinit 135 de ani am organizat o serie de evenimente frumoase, iar acum vom face la fel, în luna mai”, ne-a declarat directorul Florin Anastasiu.

Proiectul are ca scop celebrarea celei mai vechi şcoli româneşti din Dobrogea. La spectacolul ce va avea loc pe scena din Piaţa Civică are ca public ţintă actuali şi foşti elevi Colegiului, cât şi profesori, părinţi şi publicul larg, organizatorii preconizând participarea a cel puţin 1.000 de spectatori.