Primarul Ştefan Ilie atrage atenţia locuitorilor din municipiu cu privire la mesajele false care circulă pe reţele sociale şi pagini online pe tema parcărilor publice. Este vorba de  informaţii false cu privire la aşa-zise decizii şi notificări emise de primar sau de instituţii din subordinea Primăriei, precizează edilul.

„Prin intermediul mesageriei WhatsApp sunt răspândite mesaje mincinoase cu privire la parcările publice. Propagarea acestor informaţii false cu privire la aşa-zise decizii şi notificări emise de primar sau de instituţii din subordinea Primăriei este favorizată de anumite grupuri din reţelele sociale şi pagini online. Cei care se ocupă cu formularea şi răspândirea acestor mesaje mincinoase au interesul de a crea panică şi de a manipula populaţia. Aceste minciuni jignesc inteligenţa şi bunul simţ al fiecărui tulcean”, a transmis primarul Ştefan Ilie prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mulţi cetăţeni l-au sesizat pe primar atât telefonic cât şi prin mesaje scrise, punând întrebări legate de aceste notificări.

„Sunt mesaje distribuite de oameni de la care aş avea mai multe aşteptări, oameni cu funcţie de conducere. M-au sunat cetăţenii să mă întrebe dacă e adevărat că pe strada I. L. Caragiale facem parcări publice sau alte astfel de străzi care sunt în reparaţii capitale. Noi ne ocupăm acum de scoaterea pietrei cubice, a stâlpilor de electricitate, să facem trotuare accesibile, să avem capace de canalizare la nivel cu asfaltul. Tot ceea ce facem anunţăm înainte. Este o manipulare forţată. Unii cetăţeni întreabă dacă nu ni se pare că 1.500 de lei (pe an, n.r.) este o taxă mare, dar de fapt este 1.250 de lei abonamentul pe timpul zilei. Pe timpul nopţii este 250 de lei şi este egal sau mai mic faţă de abonamentul celor care au licitat la parcările rezidenţiale. Acest lucru a făcut ca în parcările publice să se găsească locuri libere la Poliţie, la instituţiile din centrul oraşului sau la piaţă, iar cei care aveau garaje şi nu îşi duceau maşinile acolo, utilizau alte locuri de parcare. Mai mult, parcarea a fost în consultare publică, nu aşa cum se spune fără hotărâre de consiliu local. Numărul cetăţenilor care văd că este mult mai lejer acum să te duci să îţi faci buletinul sau să depui o cerere este mult mai mare decât al celor care sunt supăraţi că nu au plătit niciodată parcarea publică”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Primarul face apel către funcţionarii publici.

„Vom începe să ne învăţăm, dacă nu, vom trece din nou la haosul care era înainte. Fac un apel către toţi funcţionarii care sunt supăraţi că nu mai pot parca maşina în faţa instituţiilor lor că acestea nu sunt pentru angajaţi, ci pentru cetăţenii în slujba cărora lucrează. Funcţionarii publici trebuie să înţeleagă că sunt în slujba cetăţeanului şi pot parca în parcările rezidenţiale între 8.00 şi 16.00, dacă este liber, şi apoi să îşi ia abonament. Mai avem mult de muncit până când noi, funcţionarii, ne vom da seama că lucrăm pentru cetăţean şi nu invers”, a subliniat Ştefan Ilie.

Ştefan Ilie face apel şi către tulceni să verifice orice informaţie pe care o primesc.

„Fac apel către toţi tulcenii să verifice orice informaţie pe care o primesc din diferite surse, consultând pagina oficială, www.primariatulcea.ro sau să contacteze Primăria sau primarul municipiului Tulcea pentru verificarea lor”, precizează Ştefan Ilie.