Sprijin din partea noului Guvern în derularea proiectelor autorităţilor locale este principala dorinţă a primarului Ştefan Ilie, în contextul învestirii Guvernului condus de social democratul Marcel Ciolacu.

„În calitate de primar, îmi doresc ca noul Guvern, în toată componenţa lui, să sprijine proiectele autorităţilor locale. Proiecte care dezvoltă infrastructura, cresc numărul locurilor de muncă, dezvoltă infrastructura spitalicească şi a centrelor pentru persoane aflate în dificultate, să îmbunătăţească legislaţia cu privire la persoanele cu dizabilităţi şi celorlalte categorii profesionale. Mai sunt necesare proiecte care să încurajeze prin politici economice ca fiecare locuitor al municipiului să rămână în oraş pentru a-şi construi o viaţă din punct de vedere familial, social, economic”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Edilul mai spune că Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă a atins un grad de absorbţie a fondurilor europene de aproape de 70%, iar aceste politici trebuie continuate.

„Îmi doresc ca noul Guvern să continue politicile pe care vechiul Guvern le-a avut, în sensul contractării în continuare a fondurilor europene. Guvernul Ciucă a atins un grad de absorbţie a fondurilor europene cum nu a fost până acum, aproape de 70%. Ar mai trebui să continue ofertele pentru autorităţile locale cu privire la proiectele pe care le pot depune şi să lucreze pentru populaţie. Să facă în aşa fel încât să elimine radicalismul, să meargă pe parcursul european care este cel mai bun pentru dezvoltarea României”, a precizat Ştefan Ilie.

Rocada guvernamentală declanşată luni se realizează potrivit acordului politic semnat în anul 2021 şi prevede, printre altele, schimbarea premierului.