Inaugurarea programată pentru săptămâna viitoare a podului peste Dunăre a fost amânată din nou. Podul va fi dat în circulaţie în data de 6 iulie, pe varianta Măcin, a anunţat ieri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aflat în vizită pe şantier.

Inaugurarea a fost amânată pentru că anumite schele montate pe cei patru piloni ai podului trebuiau date jos, iar operaţiunea ar dura în mod normal câteva luni. Potrivit ministrului Transporturilor, în prima fază, circulaţia pe pod se va derula doar în cursul zilei, urmând ca pe timpul nopţii să poată să facă aceste lucrări de demontare.

La întâlnirea de ieri a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„După 11 ani de luptă şi multă muncă, visul meu şi al tulcenilor, devine realitate! Azi, împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, am fost la prima traversare rutieră a Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila. Mai sunt doar câteva zile până la data de 6 iulie, când podul va fi inaugurat şi toţi românii îl vor putea traversa. Sunt nespus de bucuros că proiectul meu de suflet va schimba vieţile multor oameni. Tulcenii trebuie să fie mândri, pentru că, încă o dată o spun, de aici de la Tulcea a plecat iniţiativa, demersurile şi mare parte din fondurile necesare construcţiei acestui pod”, a transmis, ieri, pe pagina de socializare preşedintele Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.