Podul suspendat peste Dunăre, cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, a fost inaugurat ieri, în prezenţa importantelor personalităţi ale vieţii politice şi administrative.

Deşi circulaţia maşinilor trebuia să fie permisă pe pod de la ora 13.00, deschiderea a fost amânată cu două ore şi jumătate, pentru ora 15.30.

Din cauza unei neînţelegeri între organizatori, în jur de 20 de maşini care aşteptau în coloană au reuşit să ajungă pe pod. Aceştia au permis maşinilor să treacă la ora 13.00, deşi în mai multe zone ale obiectivului nu fuseseră strânse corturile şi scena folosite în timpul ceremoniei. După cinci minute, circulaţia a fost blocată.

„Atenţie! Circulaţia pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va deschide în mod oficial în jurul orei 15:30! Precizăm că reprezentanţii CNAIR, antreprenorii şi cei implicaţi în organizarea evenimentului de deschidere a circulaţiei pe pod depun, la această oră, eforturi pentru a elibera partea carosabilă de balizele şi parapetele de separare a sensurilor de circulaţie, precum şi de elementele folosite la eveniment, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, au transmis, ieri, reprezentanţii CNAIR.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.