Vladimir Romaniuc este un tânăr de 17 ani, pasionat de înot, sport pe care îl practică de opt ani, care anul trecut s-a clasat pe locul opt în topul celor mai buni 10 sportivi, la cate-goria sa de vârstă. Legitimat la clubul de înot Natantibus, antrenor Sorin Bălan, tânărul se împarte şcoală şi pasiune, provocare dificilă, pentru că Vlad mai are doar un an până când va susţine examenul de Bacalaureat, fiind elev în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”.

Tânărul nu a fost dintotdeauna pasionat de înot, ba chiar a fost speriat de apă. Tatăl lui a fost cel care l-a iniţiat şi care i-a descoperit această pasiune. După ce a învăţat să înoate, următoarea provocare a fost să meargă la bazinul de înot municipal pentru a se perfecţiona sub îndrumarea unui profesor.

„Practic acest sport de opt ani şi, foarte ironic, la început nu îmi plăcea apa şi nici să înot. Tatăl meu a fost cel care m-a învăţat să înot. La un moment dat, după un antrenament mai obositor, am fost dat sub aripa antrenorul Dan Sorin Bălan la clubul Natantibus pentru a-mi perfecţiona stilul de înot. Înca îmi amintesc frica pe care o aveam faţă de Bălan. Pe atunci mi se părea un om dur cu antrenamente grele şi consideram că eram dus la tortură. Spre ruşinea mea, cinci ani nu am luat înotul în serios. A venit pandemia şi acesta este momentul în care totul s-a schimbat”, a povestit Vladimir.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.