În şedinţa Consiliului Local Tulcea de săptămâna viitoare va fi supusă aprobării o hotărâre prin care capitalul social al Energoterm, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Tulcea, va fi majorat cu 2.500.000 lei, soluţie prin care administraţia locală va rezolva problema suspendării furnizării gazului.

„Singura soluţie este să mărim capitalul social al Energotermului. Ei îşi măresc capitalul social cu 2.500.000 lei şi pot plăti de acolo datoria către gaz, iar furnizorul le va da drumul. După plată, se dă drumul imediat la gaz”, ne-a declarat, ieri, primarul Ştefan Ilie.

Tulcenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu mai beneficiază, de o lună de zile, de apă caldă. Premier Energy S.R.L. a sistat furnizarea gazului natural către Energoterm S.A. din cauza întârzierilor la plată, prin urmare societatea nu mai poate asigura furnizarea apei calde către populaţie.

Furnizarea apei calde la blocurile din municipiu a fost sistată încă din data de 21 iulie din cauza debitelor înregistrate la furnizorul de gaz. În acest timp administraţia locală a încercat găsirea unor soluţii pentru ca doar restanţierii să rămână fără apă, nu şi cei care îşi plătesc la timp facturile.

Societatea are de recuperat de la clienţi 5,3 milioane de lei şi va continua demersurile împotriva celor care nu îşi plătesc facturile.

Problemele financiare ale Energoterm au fost generate şi de faptul că a plătit 2 mi-lioane de euro, suma aferentă certificatelor verzi, însă datorită investiţiilor în noile cazane pentru producerea agentului termic nu se mai impune plata acestor certificate.