Gravity Park, primul complex în aer liber dedicat sporturilor extreme construit la Tulcea, este  realizat în proporţie de 70%, a anunţat primarul Ştefan Ilie. Construirea acestuia nu este lipsită de surprize. S-au descoperit conducte trase nelegal, grote subterane şi multe alte situaţii neprevăzute, din cauza cărora lucrurile merg mai greu de cât era de aşteptat.

Explicând mersul lucrurilor, primarul Ştefan Ilie spune că este „greu, deoarece au fost zeci de ani de aşteptări în care s-a distrus, s-a cârpit şi s-a instalat un compromis al relaţiilor, şpăgilor şi furtului”.

„De ce <<ne mişcăm greu>>? Greu, deoarece sunt lucrări complexe, de apă, canalizare, iluminat, reţele de cabluri internet şi electrice, de reconectare a locuitorilor, de amenajare a trotuarelor, de terasare sau asfaltare, greu, deoarece lucrăm cu entităţi diferite, de la electric, gaz şi până la companii de telefonie, unde fiecare trebuie să intervină când se termină un anumit tip de lucrare. Greu, deoarece descoperim conducte trase nelegal, grote subterane şi multe alte situaţii neprevăzute. Greu, deoarece întregul oraş şi nu doar o stradă are nevoie de aceste lucrări de reabilitare şi modernizare. Greu, deoarece au fost zeci de ani de aşteptări în care s-a distrus, s-a cârpit şi s-a instalat un compromis al relaţiilor, şpăgilor şi furtului. Greu, deoarece acum, când se întâmplă această acţiune imensă de modernizare, acest şantier peste tot, se generează nu doar disconfort, ci şi frustrare şi temere că nu se mai poate orice, ca în trecut, şi că se pierd privilegii şi combinaţii. Greu, deoarece se vrea de la mine tot ce nu s-a realizat vreodată, să fac deodată. Ceea ce e corect, dar greu. Dar, cu toate aceste greutăţi, nu voi da înapoi. Nici eu şi niciun membru al echipei mele, care creşte continuu, cu oameni serioşi, buni si foarte buni şi care elimină superficialismul, lipsa de profesionalism şi de autoritate. Greul ne mobilizează şi ne dă încredere. Aveţi încredere!”, a transmis Ştefan Ilie.

Amplasat pe malul lacului Ciuperca, în apropiere de baza de caiac-canoe a Clubului Sportiv Şcolar, Gravity Park va avea aproximativ 6.000 de metri pătraţi şi le va pune la dispoziţie tinerilor spaţii speciale pentru escaladă, pump track, zone pentru skate, dar şi zone de odihnă. Valoarea totală a investiţiei este de 4.491.914,56 lei, inclusiv TVA.

Strada Barajului, în reparaţii

Ieri, traficul pe strada Barajului a fost îngreunat din cauza unor lucrări de mentenanţă. Lucrarea este încă în garanţie, iar firmei care a realizat lucrarea i s-a solicitat de către Primăria Tulcea să remedieze problemele apărute.

„Strada Barajului se află în garanţie şi pentru că am sesizat în perioada aceasta nereguli la rezistenţa lucrării în timp, am solicitat firmei care a făcut lucrarea să remedieze, pentru că altfel noi vom debloca garanţia. Reparaţiile vor dura puţin timp”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Lucrările la strada Barajului au început în mai 2018, fiind executate de o asociere de firme formată din S.C. Autoprima SERV S.R.L., S.C. Nesand S.R.L. şi S.C. Luconsa BM S.R.L. Potrivit contractului semnat în urma licitaţiei organizate de către Primăria Tulcea, valoarea lucrării este de 10.777.764,23 lei + TVA.