Timp de o săptămână, începând de luni, 9 octombrie, persoanele fizice sau juridice care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora, ori posesorii celui de-al doilea autoturism, pot aplica pentru locuri de parcare situate la cel mult 100 m de limita blocului care au rămas libere din etapele anterioare şi care se află în cinci zone din municipiul Tulcea: Eternităţii, C5, Sabinelor, str. Frumoasă şi Victoriei.

„Persoanele cu handicap grav/accentuat sau reprezentanţii lor legali care dovedesc cu documente faptul că deţin în proprietate/utilizare un autoturism au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă şi le pot depune la Biroul Parcări din cadrul D.I.A.P Tulcea – str. Plugari, nr.2, până vineri, 6 octombrie 2023, ora 14:00”, precizează Primăria Tulcea.

Vor fi luate în considerare doar cererile depuse în perioada menţionată, perioadă în care se va desfăşura şi licitaţia. Dacă este o singură cerere pentru un loc, atribuirea se face direct.

În cazul în care există mai multe cereri pentru acelaşi loc, atribuirea se face prin licitaţie.

„Preţul de pornire a licitaţiei: 150 lei inclusiv TVA; sub acest nivel nicio ofertă nu va putea fi acceptată; pasul de licitaţie va fi de minim 10 lei şi maxim 150 lei; dacă există o singură solicitare pe un loc de parcare, oferta nu poate fi mărită peste preţul de pornire de 150 lei; în momentul mutării pe un alt loc de parcare, licitaţia se reia de la preţul de pornire de 150 lei; în cazul în care, după retragerea unuia sau mai multor participanţi în cadrul procedurii de licitaţie, la expirarea termenului rămâne doar un singur ofertant pe locul respectiv, abonamentul va fi atribuit acestuia cu suma licitată, pentru o perioadă de 5 ani sau pe o perioada de 1 an cu tariful minim, opţiune selectată din aplicaţie doar în timpul desfăşurării licitaţiei”, se arată în anunţul Primăriei Tulcea.

Pentru a putea obţine un loc de parcare în zonele de reşedinţă prin oricare dintre cele două modalităţi de atribuire, solicitanţii trebuie să nu figureze cu datorii la bugetul local, cu excepţia situaţiilor în care acestea fac obiectul unor litigii, iar executarea a fost suspendată şi să nu deţină garaj/loc de parcare pe unitatea locativă în perimetrul locului de parcare pe care-l licitează.