Zilele trecute au început forajele pentru studiul geotehnic al noii centuri a municipiului. Drumul va fi încadrat în clasa tehnică II, cu patru benzi, ca şi drumul expres Constanţa-Tulcea – Brăila.
„În aceste zile a început activitatea de efectuare a forajelor pentru studiul geotehnic în cadrul proiectului Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru noua Centură a Municipiului Tulcea. În perioada anterioară au fost informaţi toţi deţinătorii de terenuri de pe acest traseu şi am avut întâlniri cu toţi reprezentanţii deţinătorilor de utilităţi”, a afirmat viceprimarul municipiului, George Şinghi.
Totodată, proiectul a ajuns în faza de Analiză Multicriterială 2, document care a fost transmis şi va fi susţinut în perioada imediat următoare la CNAIR, în cadrul şedinţei de avizare. În urma acestei şedinţe va fi stabilit traseul final al viitoarei centuri.
„Menţinem termenele de finalizare ale studiului de fezabilitate până la sfârşitul anului şi al Proiectului Tehnic în cursul anului viitor”, a adăugat viceprimarul George Şinghi.
Noua centură a municipiului şi drumurile expres Brăila – Tulcea – Constanţa – Tulcea au făcut obiectul unei întâlniri la sediul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) desfăşurată la mijlocul lunii septembrie, la care a participat viceprimarul municipiului, George Şinghi. Şi tot în septembrie, dar anul trecut, Primăria Tulcea a semnat contractul de achiziţie publică ,,Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanţa – Tulcea – Brăila, între localităţile Tulcea, Mineri, Cataloi, Agighiol şi Malcoci”.
„Mă bucur că avansăm şi că parcurgem nişte etape importante într-un ritm destul de bun. Noi avem acum, cu CNAIR, partea de proiectare şi de studiu de fezabilitate. Acestea vor fi finalizate până în vara anului următor. Însă mai departe, facem lobby, ne interesăm pentru a găsi finanţarea pentru partea de execuţie a acestui drum (n.red. – centura municipiului). Din ultimele discuţii avute, sunt şanse să fie prins la finanţare pentru execuţie. Fondurile provin, cel mai probabil, în urma discuţiilor avute, integral de la Uniunea Europeană. Valoarea maximală este de 240 de milioane de euro”, ne-a declarat, ieri, viceprimarul George Şinghi.
Suma de 240 de milioane de euro este maximală, întăreşte viceprimarul Şinghi.
„Noi avem o zonă cu relief cu diferenţe mari de nivel, cu teren accidentat care înseamnă aduceri la nivel. De aceea am inclus acest cost maximal. Proiectul tehnic va spune cert unde ne vom duce cu valoarea lucrărilor la centura municipiului”, a subliniat George Şinghi.
Domnia sa a menţionat că s-a deblocat şi proiectarea pentru drumul expres Tulcea – Constanţa – Brăila.
„Am fost la CNAIR pentru a analiza şi situaţia drumurilor expres. Sunt necesare nişte avize în vederea proiectării, dar şi aici lucrurile s-au deblocat şi au un traseu drept. Noi trebuie să avem o viziune clară pe întreg ansamblu, atât centura oraşului, cât şi drumul expres. O viziune de ansamblu, clară, pentru a întregi această conexiune la drumurile europene. Valoarea lucrării este mai actuală faţă de C1 şi cred că este mai aproape de adevăr”, menţionează viceprimarul George Şinghi.
Proiectul centurii urmează să intre la CNAIR pentru avizare.