Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru cu procedura şi modelul declaraţiei de interese pentru profesori. Conform acestora, profesorii ar urma să declare în fiecare an meditaţiile pe care le fac cu elevii şi şcolile de la care provin aceştia. În plus, câte un responsabil numit de director ar urma să ceară puncte de vedere de la cei care refuză declaraţia şi să treacă documentele în registrul şcolii.

Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Tulcea, Vlăduţ-Marius Iordache, consideră că este important ca aceste declaraţii să fie completate, dar atrage atenţia că încurajarea meditaţiilor cu elevii ar trebui să înceteze.

„Personal mi se pare foarte important ca aceste declaraţii să existe, totodată să existe şi o transparenţă mult mai mare cu privire la numărul de elevi cu care un profesor alege să facă meditaţii. Ar trebui, cu timpul, să se oprească şi încurajarea meditaţiilor cu elevii de la clasă, şi chiar să fie eliminate, pentru că oricând poate apărea subiectivitatea profesorului atunci când vine vorba de notarea unui elev pe care îl pregăteşte suplimentar, chiar dacă acesta este un om onest şi îşi propune să nu fie influenţat de acest lucru. Nouă, ca şi structură de reprezentare a elevilor, nu ni s-au semnalat astfel de cazuri, însă există şanse ca anumiţi profesori să încurajeze meditaţiile cu elevii de la clasele care predau, lucru care ne dorim să dispară după acest proiect de ordin”, ne-a declarat Vlăduţ-Marius Iordache.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.