Beneficiarii Incubatorului de Afaceri Lidas s-au întâlnit, ieri, la fabrica din Cataloi, cu directorul general executiv al companiei, Liviu Şotre, pentru a semna contractele.

Cu sprijinul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Lidas inaugurează incubatorul de afaceri în sectorul construcţiilor destinat promovării spiritului antreprenorial prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi încurajarea creării de întreprinderi în zona ITI – Delta Dunării.

Programul este dedicat antreprenorilor din sectorul construcţiilor, dar şi specialiştilor din acest domeniu care doresc să îşi înfiinţeze societăţi, eligibili pentru a beneficia de facilităţile incubatorului.

Antreprenorii selectaţi vor beneficia de un program avansat pentru dezvoltarea de la idee de afaceri la un business sustenabil, incluzând suport material şi suport educaţional, o gamă complexă de servicii profesionale destinate acelor IMM-urilor axate pe idei antreprenoriale fezabile în sectorul construcţiilor, cu finalitatea dezvoltării sau creării unor afaceri independente în sectorul privat în zona ITI – Delta Dunării.

Programul include perioada de pre-incubare, perioada principală de dezvoltare asistată cu durata de 3 ani, precum şi sprijinul post – incubare.

Producătorul tulcean de panificaţie şi patiserie congelată Lidas va deschide, anul viitor, la Cataloi, una dintre cele mai mari fabrici de patiserie congelată din sud – estul Europei în care a investit peste 80 de milioane de euro.